Winnaar beste praktijkopleider 2018

P E R S B E R I C H T door: SBB erkend leerbedrijf

Ezra Vermeij wint verkiezing beste praktijkopleider 2018 van de provincie Zeeland in de sector Handel.
Ik hoor u denken provincie Zeeland? Ja, Nederland is door het SBB erkend leerbedrijf opgesplitst in rayons. Vanaf onder de rivieren noemen wij het gebied Zeeland.

Ezra Vermeij uit Oud-Beijerland is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Zeeland in de sector Handel.
Op 25 juli 2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Ezra leidde reeds meerdere jaren mbo-studenten / medewerkers op.
Nu zij sinds maart 2018 eigen onderneemster is heeft Ezra zich aangemeld.
Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Ezra is blij verrast met de prijs: “Ik vind het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat ik graag mijn kennis en kunde overdraag een jonge mensen in mijn vakgebied.

Processed with MOLDIV

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.