Over Juliette has a gun

Van New York tot Parijs via Tokio of Sydney, Juliette trekt vaak, altijd intriges. Gewapend met haar parfum neemt ze haar bestaan ​​in eigen hand. Het leven is te kort en de smaken te veel … zei ze. Geen aanstoot aan Romeo. The Gun, een metafoor voor parfum, een symbool van macht, of een simpel blufaccessoire, symboliseert bovenal het overwicht van vrouwen op mannen. En soms zelfs, met een nasmaak van wraak … Maar het merk is ook erg doordrenkt van romantiek. Een moderne romantiek, waar koppel en onafhankelijkheid naast elkaar moeten bestaan.

Juliette has a Gun beleefde zijn première in Colette in Parijs in december 2006. Een origineel merk ver weg van consumententesten en de logica van grote merken, dat een nieuwe weg opent in de wereld van de parfumerie.

Romano Ricci, geïntroduceerd in de haute couture door zijn overgrootmoeder, Nina Ricci, en in de parfumerie door zijn grootvader Robert Ricci, is van kinds af aan ondergedompeld in mode en creatie. Maar als zijn familie-erfgoed hem een ​​duidelijke koers biedt, wijkt hij liever af van zijn pad en creëert hij zijn eigen universum. Na 4 jaar lang zijn tanden te hebben geslepen en het vak geleerd te hebben naast de grootste, haalt de jonge wolf Francis Kurkdjian, onaantastbare meester van de parfumerie, over om met hem samen te werken aan zijn project.

In mei 2011, tijdens de uitreiking van “Les Parfums 2011” (Fifi Awards), werd Romano Ricci geëerd met de “Special Board Award 2011” in het Intercontinental Hotel in Parijs. Gebruikmakend van ambachtelijke productiemethoden met een vleugje provocatie, herinnert Romano parfums aan wat ze altijd zouden moeten zijn: emblemen van stijl en originaliteit.

Een klassieke collectie van 16 geuren die cult zijn geworden, samengesteld als olfactorische portretten, en 7 geuren uit onze luxe collectie, een waar eerbetoon aan het materiaal. Exclusief vrouwelijk, Juliette Has a Gun-geuren ontvouwen zich als zoveel facetten van de persoonlijkheid van Juliette: ondeugend, wraakzuchtig, vurig, androgyn, arrogant of immaterieel. Gedistribueerd in een exclusief netwerk, in een selectie van warenhuizen, gespecialiseerde parfumerieën en conceptstores.